Commercial

Grasslands

LocationRegina, Saskatchewan

CompletionOngoing

Overview

Grasslands is a diverse retail experience in Harbour Landing with three distinct areas: the Village is the heart of the Grasslands designed to create the feel of a town centre; the Specialty Districts balance the contemporary design of the Grasslands theme with the unique branding of the individual tenants; and the Convenience District is primarily for higher traffic tenants with heavily branded exteriors to be visible from long distances.  

Throughout the three areas, design guidelines ensured key features, including pedestrian entrances with canopies, complementary colours, materials and signage, and landscaping that incorporated seating, pedestrian linkages and indigenous plants.

Jack J. Sharp Medical Building

LocationRegina, Saskatchewan

Completion2015

Overview

The Jack J. Sharp Medical Building establishes a “gateway” to the Regina General Hospital, while providing the opportunity for small retail developments. The building is three stories with retail and office space on the ground floor, and medical office space on the second and third floors. The retail space is oriented along 14th Avenue to encourage pedestrian activity. 

This project builds on the effort to invigorate the area and contribute to its continued transformation.  

Yorkton Liquor Store

LocationYorkton, Saskatchewan

Completion2004

Overview

Located in the heart of downtown Yorkton, a thriving small prairie city with a rich history, the liquor store is on the exact location where the Bronfman family began their liquor empire during the Prohibition era.

The building reflects its historic context while simultaneously creating a contemporary expression. The large corner window connects the building occupants to the life of the city, the horizontality allows natural light to flood the interior, planters are built into the base of the structure, and the interior graphics utilize archival images of the site and city.

Awards

2003 Premier’s Awards of Excellence in Design; Award of Excellence in Architecture

Affinity Credit Union

LocationEstevan, Saskatchewan

Completion2010

Overview

To accommodate a growing staff, an addition was added to Affinity Credit Union in Estevan that consisted of two floors and a fully developed basement. The addition was blended with the original architecture while at the same time implementing a modern aesthetic. The oak that was found throughout the existing building was carried into the new space to link the old and new together. Modern touches like glass, aluminum, and white quartz were used to give the addition a modern look.

Awards

2012 Saskatchewan Masonry Design Award of Excellence