You are using an outdated browser.

Some content may be lost or not displayed correctly.

Please consider upgrading to a more recent browser.

Institutional & Health

We are proud to shape the landscape of communities and the environments where people live, work and play.

Christ the Redeemer Roman Catholic Parish

LocationSwift Current, Saskatchewan

CompletionUnder Construction

Overview

An addition to Christ the Redeemer Roman Catholic Parish in Swift Current reflects the current and future needs of the parish. The creation of a light-filled, wood-wrapped sanctuary links outside and inside elements and direct a person’s gaze to the altar. New offices and meeting rooms are also part of the addition, allowing for future growth of the congregation.

Living Hope Alliance Church

LocationRegina, Saskatchewan

Completion2015

Overview

The objective of the Living Hope Alliance Church project was to create a 950-seat worship space that enhanced the spiritual experience, created a welcoming environment, produced better accessibility and flow through the building, and provided flexibility for community use.  

Colour was used symbolically: white representing purity and light; purple representing His majesty; turquoise representing healing; yellow representing joy; and the dominant colour of blue signifying hope, grace and freedom. A glass art installation was produced by a local artist, taking inspiration from the northern lights. A cross sits in front of the glass as a reminder to those leaving the church of their spiritual role within the community. 

Tisdale Long Term Care Facility

LocationTisdale, Saskatchewan

Completion2014

Overview

This project included the addition of 36 long term care resident rooms with toilets and showers to the existing New Market Manor facility. Also incorporated into the project were a therapy room, flexible meeting rooms, administrative offices, and staff spaces.

The exterior aesthetic is derived from the existing LTC facility, but introduces a simplified and cost effective design to a complex site plan.

RQHR Addictions Centre

LocationRegina, Saskatchewan

Completion2011

Overview

The Centre houses long term addiction treatment patients, brief detox clients, and various health region support agencies. This project was a renovation of an existing building and involved new mechanical and electrical systems, as well as a complex structural renovation to the interior to add a second floor.

Saskatchewan Disease Control Laboratory

LocationInnovation Place, Regina, Saskatchewan

Completion2010

Overview

This facility is one of the most complex buildings in southern Saskatchewan. A state-of-the-art public health laboratory, the building was conceived as a ‘machine’ to facilitate the efficient processing of material, samples, and tests.

The building marked a significant shift in the standard workplace setting, emphasizing collaborative work spaces and flexible lab environments. Sustainability was a top design priority and the building is recognized as a benchmark public health lab in Canada.

Awards

2012 Saskatchewan Masonry Design Award of Excellence

Regina Fire Station no.4

LocationRegina, Saskatchewan

Completion2010

Overview

Situated beside a hospital and an older residential neighbourhood, this state-of-the-art fire station is the city’s busiest and most environmentally friendly. The building is very well insulated and has highly efficient mechanical and electrical systems. Well placed windows admit plenty of natural light, solar energy in the winter, and provide views of the neighbourhood.

The living quarters are home-like and feature exercise areas, and private bedrooms, showers and washrooms which are all centered around a dramatic kitchen with a vaulted ceiling.

Awards

2014 Honourable Mention, Building Saskatchewan Green Awards

City of Regina Asset Management Office

LocationRegina, Saskatchewan

Completion2009

Overview

With high levels of energy efficiency, natural lighting, recycled materials, and excellent indoor air quality, this building provides an inspiring and healthy office environment for City of Regina staff.

The exterior red brick and aluminum was selected to harmonize with the adjacent storage building, which is a 1950’s era former Chrysler manufacturing plant. Open workstations replaced typical offices, allowing for a flexible interior space that permits easy changeability.

Preeceville Integrated Healthcare Facility

LocationPreeceville, Saskatchewan

Completion2009

Overview

This project presented a challenging addition of a 40 bed long term care facility to the existing acute care hospital and included renovations to the existing facility.  

The program included a new kitchen, lab, exam and trauma rooms, as well as the long term care addition.

Regina Provincial Correctional Centre

LocationRegina, Saskatchewan

Completion2008

Overview

The Regina Provincial Correctional Centre is a state-of-the-art corrections centre, which also includes administrative and health care facilities. Future phases will see new or renovated food services, institutional services, industries, and program areas.

Awards

2010 Saskatchewan Masonry Design Award

Oskana Centre

LocationRegina, Saskatchewan

Completion2006

Overview

Oskana Centre is a community correctional centre designed to help federal inmates transition back into society. The facility is situated on a main thoroughfare in a light industrial area on the edge of downtown Regina. The building materials were chosen to fit into this context without creating an overtly institutional or industrial appearance. The breaking up of the building mass into smaller, residential scale blocks further aids in creating a home-like environment. 

A warm, rich interior colour palette and liberal use of wood are intended to help de-institutionalize the experience of living and working in the building.

Awards

2008 Saskatchewan Masonry Design Award

Weyburn City Hall

LocationWeyburn, Saskatchewan

Completion2004

Overview

Weyburn City Hall is the result of a renovation and addition to the Federal Building. The existing building frontage was redesigned to incorporate a public podium and accessible entrance and to provide a continuous extension to Memorial Park immediately adjacent. 

The city required that all major department offices be located on the main floor which required consideration of existing structure and perimeter natural lighting. The second floor is comprised of the Council Chambers, conference facilities and meeting rooms.

Awards

2003 Premier’s Awards of Excellence in Design; Award of Merit in Architecture